Tuften is het met de hand maken van een tapijt. Een tuftmachine werkt met een mechanische naald om het garen door een gespannen tuftdoek te duwen. Met het gebruik van verschillende kleuren wol / acryl ontstaat er een bijzonder kunstwerk.
Doordat alle producten handgemaakt zijn kunnen deze niet in de machine worden gewassen. Zorg er daarom voor dat je er geen vlekken op krijgt. Gebeurd dit toch dan is het essentieel om dit direct schoon te maken met een schone doek of keukenpapier. En dat kan eventueel met een beetje water en zeep. Wrijf nooit hard over de wol vezels heen want daarvan kunnen ze kapot gaan. En is het zo dat een vezel los laat, knip deze dan voorzichtig af met een scherpe schaar.
Alle kleden op de webshop onder het kopje assortiment zijn te koop. Bij ieder product staat aangegeven of die nog beschikbaar is of is verkocht. Als je een product hebt gezien dat helaas al is verkocht neem dan bij interesse contact met mij op. Samen kunnen we dan kijken om iets soortgelijks te maken.
Het is uiteraard mogelijk om een getuft product op maat te laten maken. Met veel plezier ga ik daarmee aan de slag! Als je zelf iets in gedachten hebt dan ontvang ik graag daar de informatie over. Mocht dat nog niet zijn dan gaan we samen daarover in gesprek om tot een mooi resultaat te komen. Vervolgens ga ik aan de slag met het maken van een passend ontwerp en op zoek naar de juiste acryl / wol.
Dit is geheel afhankelijk van de maat en de details van het kleed. Ook werk ik op een groot tuftdoek wat geheel gevuld moet zijn voor ik het verder kan afwerken. Bij de afwerking komt nog het lijmen, een dag droogtijd van de lijm, scheren van het product en het verder afwerken met vilt en keperband of een omlijsting voor de versteviging van het product.
Wij doen ons uiterste best om jouw kunstwerk binnen 3 dagen te leveren. Hiervan houden wij jou goed op de hoogte. Voor maatwerk bestellingen geldt een afwijkende levertijd. Neem hiervoor contact met ons op.
Bij besteding op producten in het assortiment tot een bedrag van € 45,- zijn de verzendkosten binnen Nederland voor een klein pakket met Track&Trace € 5,95. Voor een standaard pakket zijn de verzendkosten €6,95. Woon je in Zaltbommel of omgeving? Dan bezorgen wij zelfs gratis! Gebruik hiervoor kortingscode ZALTBOMMEL bij het afrekenen. Ook is ophalen in overleg mogelijk. Buiten Nederland bestellen? Neem dan contact met mij op.
Voor al onze producten is het mogelijk om veilig en snel te betalen via iDEAL.
Je mag je kunstwerk binnen 14 dagen na ontvangst, zonder opgaaf van redenen, aan ons terugsturen. Graag vragen wij jou om ons per mail (info@betuft.nl) hierover te informeren. Geef in deze mail duidelijk aan waarom het kunstwerk wordt teruggestuurd. We zorgen er dan voor dat je betaling binnen 7 dagen na retour ontvangst wordt teruggestort. De retourneerkosten zijn op eigen kosten. Indien een product niet in de originele staat verkeerd en/of is beschadigd, kunnen wij deze helaas niet als retour verwerken. Op maat gemaakte werken kunnen niet geretourneerd worden.
Via het kopje 'Workshop' bovenaan de pagina, kun je de beschikbare workshops bekijken. Wil je liever een andere datum? Stuur mij dan gerust een bericht zodat we samen kunnen kijken wat mogelijk is.
Laat het mij het uiterlijk 14 kalenderdagen voor de geboekte datum weten als je verhinderd bent. Samen gaan we dan op zoek naar een andere passende datum.
Annuleren met terugbetaling kan tot 14 kalenderdagen voor de startdatum van de workshop. Daarna is er geen terugbetaling meer mogelijk. Daarnaast zal de workshop doorgaan bij 3 of 4 aanmeldingen. Bij minder aanmeldingen zal ik samen met jou een nieuwe datum plannen.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op via info@betuft.nl.